Recepten

Het Rode Boekje

Nee, ik heb het niet over de citaten van Mao Zedong of de Nederlandse adellijke families. Het rode boekje waar ik het over heb, is inmiddels het meest gewilde erfstuk hier in huis. Zoon nr 1 is van mening dat hij er al recht op heeft zodra hij het huis uitgaat. Gelukkig voorzie ik dat niet in de komende 5 tot 10 jaar…. Het befaamde rode boekje is in dit geval mijn handgeschreven receptenboekje met (letterlijk) beproefde recepten. Recepten die zeker niet door mij zijn bedacht, maar soms wel aangepast en zeker volmondig zijn goedgekeurd door de complete familia. Het rode boekje zit overigens vol ‘guilty pleasures’ die niet suikervrij, glutenvrij, vetvrij dan wel schildkliervriendelijk zijn, maar het leven is te mooi om af en toe niet te zondigen.

Het eerste recept dat ik erin heb gezet ooit, is de worteltjestaart. Of zoals iedereen hem tegenwoordig noemt, de carrot cake. Ik moet ook wel zeggen dat ik zelf bij het woord ‘worteltjestaart’ ook altijd even moet denken aan die mop met dat konijn…afin…

De eerste keer dat ik ‘worteltjestaart’ heb meegenomen naar kantoor, destijds een nest met IT-consultants, kwam ik nogal wat weerstand tegen vanuit mijn mannelijke collega’s. Taart van wortelen bliefde een aantal collega’s niet, ook al hadden ze het nog nooit eerder gehad, maar er hing iets van een geiten-wollen-sokken-imago omheen. Niet sexy en zeker niet lekker dus…maar niets is minder waard, want ik ken absoluut niemand die deze carrot cake kan weerstaan. Zo ook uiteindelijk die ene terughoudende IT-consultant, die vol verwondering aangaf dat de taart helemaal niet naar wortel smaakte…joh! Het recept naar de lekkerste carrot cake staat hier.

Vleesch

Boeuf Bourguignon

Groente

Aardappelen uit de oven

Brood

Knoflookknoopjes

Soep

Champignonnensoep

Gezond

Oosterse mosselen

0