Karaoke en Bossche Bollen

Twee weken vakantie en oh wat was het fijn! Normaal gesproken zijn wij met het gezin erg van het reizen, maar dit jaar zijn we voor de ‘staycation’ gegaan. Dat hele COVID19 en het openen van de grenzen in andere landen waar ze je als toerist zijnde welkom heten en zowel mondkapjes als de handjes ophouden, neh…. Misschien weer wanneer we daadwerkelijk af zijn van het virus of iets van een veilig vaccin hebben. Uiteten doen we wel weer, want heel stiekem vind ik het wel fijn dat de horeca nu die anderhalve meter moet aanhouden. Lekker relaxt, met ruimte op het terras, zonder dat iemand vrijwel bij op je schoot zit omdat er nog net dat ene tafeltje erbij is gezet. Maar die jongens van ons, man man wat is het lastig om die nog mee te krijgen! Mee naar Den Bosch? Nee veel te vroeg op de dag. Maar die Bossche Bollen van Jan de Groot dan? Neem ze maar mee…wat? Mee naar Texel dat wilde zoon nummer twee nog wel, maar alleen door het vooruitzicht van schnitzel eten aan het strand. Prioriteiten stellen heet dat. Maar dan, zomaar een doordeweekse avond en mijn gekke voorstel om karaoke te doen….wonderwel vonden de heren dit een fantastisch idee! Dus YouTube opgestart op de televisie en gaan! Tot mijn grote verbazing zong puberzoon 2 uit volle borst Space Oddity van David Bowie mee inclusief accent…wauw. Zoon 1 had zich een heel repertoire Disney eigen gemaakt blijkbaar. Geweldig! En manlief wist de ‘rapsongs’ uit de nineties ook nog prima mee te blèren.

Verder heerlijk gegeten, genoten van een diner met vrienden, met de anderhalve meter in acht nemend uiteraard; zelfs de broodjes met kruidenboter waren keurig gescheiden en wat ben ik blij met onze tuin aan het water. wat een genot, we wanen ons iedere ochtend in een pittoresk Franse bistro. Ik miste alleen het stokbrood onder de arm van manlief, dus die heb ik zelf maar gemaakt.

Maar nu terug naar de realiteit. Laatste weekjes huidige werkgever zijn aangebroken, gelukkig maar, want ik ben toe aan het volgende hoofdstuk: terug naar school!

0